Minä asun Keravalla
minä palvon Saatanaa
ryyppyfrendin pilkoin pussiin
siksi jouduin vankilaan


Koska monet kirjoittavat jännittäviä matkablogeja pimeimmästä Afrikasta, päätin itse kertoa ensireissustani Keravalle, tuonne paloittelutarinoiden kyllästämään pikkukaupunkiin.

Matkani alkoi Helsingin rautatieasemalta, jossa nousin Z-junaan.

Oli hieno huomata, että vaikka kyseessä on lähijuna, matkakortillani ei tosiaankaan voinut ostaa lippua, vaikka junan eteisestä löytyi automaatti ja Kerava kuuluu alueeseen, jonne matkakortilla pääsee. Z-juna on myös lähijuna, joten periaatteessa mitään ongelmaa ei pitäisi olla. Harmi vain, että se jatkaa Lahteen, joten jokuhan voisi huijata - lipuntarkastajat kun ovat nykyään niin harvassa (not).

Olin kaikeksi onneksi kuitenkin nostanut käteistä, ja pääsin istumaan kuumaan ruuhkajunaan. Pelkäsin kuollakseni - minun piti hakea siskoni ostama murano-lasinen lamppu, jonka rikkoutuminen tietäisi hirsipuuta. Toivoin sisimmässäni, että helsinkiläiset eivät käy Keravalla töissä. Mitähän ne sieltäkin hakisivat?

Matka kului porottavan auringon paisteessa yllättävän nopeasti, jo kahdenkymmenen minuutin hikoilun jälkeen astuin laiturille. Lamppua varten varattu käteinen raha oli huvennut junalippuun, oli löydettävä automaatti. Taiteiltuani pyörätelineiden ohi automaatille menetin näkökykyni ja yritin jostain syystä saada rahaa ulos jostain, mikä ei ollut reikää nähnytkään, ulokkeesta siis. Fiksua.

Lampun myyjä oli saapunut ajoissa paikalle. Nimestä päättelin etsiväni reilusti keski-iän ylittänyttä mummelia, mutta minua vastaan kävelikin korkeintaan 35-vuotias blondi pienen villakoiransa kanssa. Lampun hän oli kietonut vaaleanpunaiseen sadeviittaan. Kaupanpäällisiä, ehkä hieman turhia sellaisia.

Juoksin kalleimpani kanssa Helsinkiin lähtevään junaan. Pelkäsin kuollakseni kaatuvani, mutta jollain ihmeen keinolla selviydyin ongelmitta. Junassa oli tyhjää. Mitähän ne helsinkiläiset tosiaan Keravalla tekisivätkään? Matkakorttikin toimi, selkeästi jos stadilainen jollain ilveellä pääseekin Keravalle, hänen sieltä lähtemisensä pyritään tekemään mahdollisimman helpoksi. Kiitos siitä.